Tok Bomo – Fendi Kenali & Adik Wani


Lirik Lagu Dikir: Tok Bomo

Penyanyi: Fendi Kenali & Adik Wani


assalamualaikum.. ni ko wei rumoh tok bomo
tubik bandar masuk kapung nok cari bomo glamor
ambo nok mitok tulun ambo ni sakit lamo
tak cekak doh nak tanggung dok sakit sokmo-sokmo

waalaikumusalam.. adik mari dari mano
cubo tulun adik bile adik sakit setaro mano
sakit luar ko sakit dale bimbe takut ado terkeno
takut sembat hok ore takut keno jin tersono

tiko dio mari sakit nok nyawo pun raso sekok
urat-urat pun habih terik tubuh badan pun jadi bekok
mace kuman galo kulit ko dok ngayat ko dok ngakok
nok kecek pun tak tubik mari geli lube tekok

kalu setaro tu bare buleh agok doh lebih kure
adik buke masuk hantu ado nok make satu bare
mugo adik ore baru tak tahu lagi ase garam
kalu buleh make hok tu kelip mato lah jare-jare

tulunlah hai tok bomo cari jale berikhtiar
tak tanggung sakit lamo kalu buleh nok wi sial
ngerah mahal setaro mano ambo sanggup bayar
tak tehe sakit lamo mace keto mamoh gear

ngerah tak mahal mano kalu keno caro-caro
mugo adik ore tino tamboh pulok anok daro
ramai doh ambo bomo ore puji kato jeliro
keno ubat hai tok bomo adik kelik tido jenero

ambo sakit betis bakpo tok bomo siup palo
kulit raso panas pedih mace salai api nyalo
asal nya wi sial abih pitih pun ambo relo
tapi bomo tokse pitih nok mintok ngerah telor

keno bomo doh dengan tongkat tongkat dari arab saudi
tongkat ni tongkat berkat hok lepas doh banyok jadi
ado kato tongkat hang jebat ado kato tongkat para woli
ni mujur buleh sekerat hok lebih saidina ali

napok doh tadok jale tok bomo ni nok menipu
nok bomo tengoh male nok suruh mati lampu
ambo nok royat kokre ingat skali raso malu
hok ambo duduk bimbe takut tok bomo make dulu

kalu adik nok bomo dengan bomo adik keno cayo
ambo ni bomo glamor banyok ore doh berjayo
jamoh gosok di mano mano ore sakit ni baso dio
hok mano ambo bomo tidok sobat dengan hantu rayo

apo gak tek syarat nok ambo keno pantang
sebule tokleh tido menerap pat puluh hari tokleh menete
pantang ni cukup berat tadok lagi bomo di kelate
nok tido pakai cawat tokleh make woh timun bate

Adik Waniey Niniy


Video Lagu Dikir: Tok Bomo

Penyanyi: Fendi Kenali & Adik Wani

Klik like untuk lihat video lagu Fendi Kenali & Adik Wani – Tok Bomo

Disclaimer: Kami tidak menyediakan pautan download mp3 lagu kerana ia salah di sisi undang-undang. Kami juga menyokong penuh karya seni artis dan komposer yang terlibat. Jika anda sayangkan muzik dan karya penyanyi ini, sila dapatkan album yang original.

Carian Berkaitan

lirik lagu tok bomo adik wani

Azhan

Seseorang yang cuba mempersembahkan sesuatu bermakna buat masyarakat.

More Posts - Website

Loading...

Tags: #adik wani #dikir #fendi kenali

Lirik Lagu Sumpah Cintaku – Asfan Shah (OST Titian Cinta)
Sumpah Cintaku (OST Titian Cinta) Lagu tema untuk drama Titian Cinta di slot
Lirik Lagu Despacito – Justin Bieber ft. Luis Fonsi (Beserta Terjemahan dan Maksudnya)
Lagu “Despacito” adalah lagu yang berkisarkan tentang hubungan seksual romantis antara dua orang.
Lirik Lagu Aku Negaraku
Aku Negaraku Penyanyi: Aizat Amdan dan Suki Komposer: Audi Mok Chuang Yew Penulis Lirik: Shazree Ishak
Lirik Lagu Jelmaan Rindu – Dadilia Band
Jelmaan Rindu Penyanyi: Dadilia Band Lagu: Apit Lirik: Apit Label: Aries Music Production