Monthly Archives: March 2016

Panduan Lengkap Solat Sunat Rawatib

Solat Sunat Rawatib ialah solat sunat yang mengiringi solat-solat fardhu 5 waktu. Solat ini sangat digalakkan oleh Islam dan selalu diamalkan oleh Rasulullah s.a.w. Solat Sunat Rawatib berfungsi sebagai pelengkap bagi menampung apa-apa kekurangan ataupun cela yang berlaku dalam mengerjakan solat-solat fardhu. Solat sunat rawatib umpama dinding yang melengkapi rumah …

Read More »
Permata Yang Hilang oleh Ibnu Yusof

Download Percuma Buku Permata Yang Hilang

Kitab Permata Yang Hilang (The Lost Jewel) oleh Ibnu Yusof adalah satu rujukan, panduan dan petua masyarakat Melayu zaman dahulu kala berkaitan seni nafkah batin. Buku ini sememangnya khas hanya untuk bakal pengantin dan suami isteri sahaja. Semoga ianya bermanfaat buat semua. Firman Allah SWT: “Perempuan-perempuan itu ladangmu, maka datangilah …

Read More »

Permainan: Teka No Telefon Anda

Mari kita sama-sama main permainan ini. Langkah 1 Masukkan 3 digit pertama nombor telefon bimbit anda (tidak termasuk 01X) Langkah 2 Darab dengan 80 (X80) Langkah 3 Tambah dengan 1 (+1) Langkah 4 Darab dengan 250 (X250) Langkah 5 Tambah dengan 4 digit terakhir nombor telefon bimbit anda Langkah 6 …

Read More »

Cerita Lawak Telur Rebus

Aku ada cerita ni. Boleh tahan lawak la. Hehe.. Aku baru berkahwin setahun yang lepas dan duduk dengan isteri aku. Kami duduk berdua saja sebab belum dikurniakan anak. Aku ni ada satu kegemaran iaitu makan telur rebus. Aku pun tak tahu kenapa aku suka makan telur rebus, sedap agaknya. Sebelum …

Read More »

5 Kelebihan Menjadi Agen Dropship

Anda pasti pernah dengar tentang dropship atau dropshipping. Berikut disenaraikan kelebihan perniagaan secara dropship. 1. Tanpa Modal Besar Bisnes dropship boleh dijalankan walaupun tanpa mengeluarkan modal yang besar ataupun tanpa apa-apa modal! Penjual boleh menjual produk secara online melalui media sosial seperti Twitter, Facebook, Instagram, website peribadi, blog atau melalui …

Read More »

Cara Mudah Melukis Doraemon

Doraemon marupakan satu watak kartun atau animasi yang sangat popular, bukan sahaja di Malaysia dan Jepun malah di seluruh dunia. Tentu ramai yang nak tahu cara-cara mudah untuk melukis gambar Doraemon. Baiklah, di sini disertakan step by step cara untuk melukis watak Doraemon. Senang saja, kanak-kanak pun boleh cuba! Step …

Read More »
error: