Yearly Archives: 2019

Cupcake Aisyah

Biodata Cupcake Aisyah, Vlogger Comel Serba Boleh

Siapakah Cupcake Aisyah? Gadis comel ini adalah seorang instafamous dan vlogger popular. Memiliki jumlah follower yang ramai di Instagram dan Youtube, Cupcake Aisyah pernah menjadi Juara Top Lifestyle Influencer Award di Influence Asia 2017 dengan mengalahkan peserta lain seperti Apple Tan, Luqman Poldoski dan Yusof Hashim. Beliau juga pernah memenangi …

Read More »
Telur Separuh Masak

Cara Masak Telur Separuh Masak – Perfect Macam Kat Kopitiam!

Pernahkah anda makan telur separuh masak di kopitiam, RnR atau hotel? Memang sedap dan gebu teksturnya. Tidak terlalu keras dan tidak pula terlalu cair ataupun mentah. Ada juga yang panggilnya telur setengah masak ataupun telur goyang. Tak kiralah apapun, tapi hakikatnya ia memang sedap jika dimakan ketika sarapan dan dicicah …

Read More »
Telur Masak Kicap

Resepi Telur Masak Kicap Simple – Lauk Cepat Bila Tiada Masa

Pernahkah anda kesuntukan masa untuk memasak? Atau tak tau nak masak apa kerana malas masak lauk yang berat-berat? Telur masak kicap adalah jawapannya. Makan nasi berlaukkan telur masak kicap pun boleh membangkitkan selera. Resepi orang bujang lah katakan. Simple, sedap, cepat, murah dan kaya dengan protein. Bahan-bahan Resepi¬†Telur Masak Kicap …

Read More »

Doa Majlis Pertunangan

Bagi umat Islam, apapun majlis yang diadakan eloklah dimulakan dengan doa. Begitu juga dengan upacara bertunang yang menjadi adat bagi masyarakat Melayu di Malaysia. Konsep pertunangan yang diamalkan oleh masyarakat Melayu hanya merupakan adat yang melengkapkan sesebuah institusi masyarakat. Amat manis sekiranya ia dibacakan dengan doa majlis pertunangan di akhir …

Read More »
KWAP

Maklumat Kebajikan Pesara Kerajaan Oleh Kumpulan Wang Persaraan (KWAP)

Pejabat baru Kumpulan Wang Persaraan (KWAP) adalah di Cyberjaya, Selangor. Diberitahu oleh Pegawai KWAP bahawa semua urusan kebajikan pesara dan kemudahan pesara diuruskan oleh Kumpulan Wang Persaraan (KWAP) di pejabat baru ini KECUALI kelulusan persaraan mesti diluluskan di Pejabat Putrajaya. Segala urusan pesara kerajaan diuruskan olehnya di alamat dibawah: Kumpulan …

Read More »
Keselamatan Wanita

Tips Keselamatan Diri Untuk Wanita Yang Berjalan Seorang Diri

1. Apa patut seorang wanita lakukan jika dia berseorangan dengan seorang lelaki asing ketika dia masuk ke dalam lif pada waktu lewat malam di sebuah bangunan tinggi? Pakar berkata: Masuk ke dalam lif, jika anda mahu ke tingkat 13, tekan semua butang setiap tingkat hingga ke tingkat yang anda hendak …

Read More »
Islamic Wallpaper Gambar Masjid

Doa Majlis Perkahwinan

Berikut adalah doa majlis perkahwinan yang boleh digunakan bagi mendoakan pasangan suami isteri yang baru sahaja diijabkabulkan. Doa ini dibaca agar rumahtangga yang dibina akan berkekalan sampai bila-bila sehingga ke jannah. Doa majlis perkahwinan yang ringkas ini biasanya akan dibacakan oleh wakil pihak tuan rumah seperti ayah, abang, saudara mara …

Read More »
error: