Biodata Ismail Izzani, Penyanyi Lagu Sabar

Foto Ismail Izzani

Pasti ramai di antara anda yang tertanya-tanya siapa sebenarnya jejaka bernama Ismail Izzani yang tiba-tiba menjadi viral disebabkan lagu bertajuk Sabar. Ada yang mengatakan nama beliau popular disebabkan keunikan lagu yang dinyanyikannya dan juga suara beliau yang seakan-akan suara Justin Bieber sebelum matang.

Biodata Penuh Ismail Izzani

  • Nama Penuh: Nur Ismail Izzani Bin Zainal Nazeri
  • Nama Panggilan: Ismail Izzani / Mael Janni
  • Tarikh Lahir: 13 April 2000
  • Umur: 18 tahun (2018)
  • Asal: Ampang, Selangor
  • Ibu Bapa: Datuk Zainal Nazri Zainuddin dan Datin Suliza Salam
  • Adik-beradik: Anak bongsu dari tiga adik-beradik. Mempunyai dua orang kakak iaitu Nur Izzati dan Nur Falahi
  • Pendidikan: Sekolah Taman Ilmu dan Budi di Universiti Islam Antarabangsa, Gombak
  • Agama: Islam
  • Bangsa: Melayu
  • Warganegara: Malaysia
  • Kerjaya: Penyanyi dan Penulis Lagu
  • Lagu/Single: Sabar, Luar Biasa
  • Instagram: https://www.instagram.com/ismailizzani_
  • Twitter: https://twitter.com/ismail_izzani

Fakta Menarik Tentang Ismail Izzani

  • Merupakan anak kepada penyanyi popular tahun 80-an iaitu Datin Suliza Salam yang pernah popular dengan lagu Untuk Sekali Lagi.
  • Muzik video lagu Sabar nyanyian beliau sudah mencatat lebih 2 juta tontonan di Youtube sejak dimuatnaik pada 24 Februari 2017.
  • Lagu Sabar ini dihasilkan oleh Ismail Izzani sendiri dan komposer Omar K.
Gambar Keluarga Izzani Ismail Semasa Kecil

Gambar keluarga Ismail Izzani. Ismail Izzani (kiri), Nur Izzati (berdiri, kanan) dan Nur Falahi.

Gambar Aiman Tino, Tajul, Ismail Izzani

Ismail Izzani Dan Wany Hasrita


Carian Berkaitan

ismail izzani, biodata ismail izzani, ismail izzani biodata, gambar ismail izzani

Azhan

Seseorang yang cuba mempersembahkan sesuatu bermakna buat masyarakat.

More Posts - Website

Loading...

Tags: #Biodata Ismail Izzani #biodata izani ismail #Ismail Izzani Biodata #Siapa Ismail Izzani

Biodata Cik Manggis, Ahli Kumpulan De Fam
Siapakah gadis lincah bernama Cik Manggis ini? Dengan nama yang cukup unik, Cik Manggis
Biodata Doria Rachel Jolly, Pelakon Cantik Dari Sarawak
Siapakah gadis cantik bernama Doria Rachel Jolly ini? Doria Rachel Jolly adalah pelakon
Biodata Wanna Ali, Penyanyi & Pelakon Yang Comel
Nama Wanna Ali mungkin masih kurang dikenali peminat seni tanahair, namun tahukah anda bahawa Wanna
Biodata Amelia Henderson, Gadis Kacukan India-Scotland
Amelia Henderson bukahlah suatu wajah yang asing dalam dunia lakonan tanahair. Pelakon ini
  1. author

    basyirah1 year ago

    assalamualaikum,abg mail saya suka samgat kat abg mail saya suka suara abg and macam macam lagi dari abg belum popular lagi saya suka abg

    Reply
  2. author

    aries1 year ago

    budak2 remaja yang tengah nak up…korang ada bakat suara so memang boleh la jadi penyanyi terkenal suatu hari nanti..cuma teringin la nak tengok korang nyanyi ramai2….buat persembahan bersama….Good luck guys !!!

    Reply
  3. author

    nurul ain1 year ago

    abang ismail hensem suara sedap memang cengini lah abang ismail
    Abang ,adik rasa adik dah jatuh cinta

    Reply
    • author

      syy8 months ago

      haha, cinta pandang pertama ke…haha euwww.

      Reply
  4. author

    ain1 year ago

    assalammualaikum abg ismail saya suka sangat lagu abang saya suka masa abang nyanyi lagu bahasa ingeris tak puas saya dengar

    Reply
  5. author

    rose1 year ago

    abg mail saya suka sangat sangat kat abg….

    Reply
  6. author

    nur cathalyna9 months ago

    assalamualaikum awk sy suka cara awk nyanyi,peramah,baik hati,suka gurau,
    tpi sy dh siap wat lagu cuma sy x thu nk wat kat mn
    bole awk bg thu sy kat mn nnti bole sy dtng kat situ
    nnti hantar kat instagrem lyna_sitijah atau wasap sy nnti sy bg no.
    sampai sini saja bercakap
    assalammualaikum……….. kirim salam kepada semua orng
    bye….nnti borak lgi

    Reply
    • author

      syy8 months ago

      peminat fanatik la kira..haha! anyway..good lah kalo diorang nk ig you pun.. tak sindir ehhkk..haha.

      Reply
  7. author

    syy8 months ago

    good..biodata yg lengkap! anyway, peminat-peminat abg mail pun goodddd…sangat. sampai suka tahap serious..haha, jangan obses sudah! but kalo lebih pun tah kesah..terpulang kepada anda..ok? bye!

    Reply
  8. author

    hafisah8 months ago

    asalamulaikum abg mail.saya sgt minat lagu abg tu..lagu tu sgt bestla..pasangan abg ismail sgat serasi..saya doakan semoga abg mail berjaya dlm kerjaya dan semoga dpt keputusan spm yg cemerlanggg.ameennn.

    Reply
  9. author

    hafisah8 months ago

    asalamulaikum abg mail.saya sgt minat lagu abg tu..lagu tu sgt bestla…saya doakan semoga abg mail berjaya dlm kerjaya dan semoga dpt keputusan spm yg cemerlanggg.ameennn.

    Reply
    • author

      Aisyah Hikari2 months ago

      Assalamualaikum,abang ismail.saya suka abang dengan suara abang.kawan saya pun suka kat abang.abang saya nak nombor telefon abang boleh tak?

      Reply
  10. author

    hafisah8 months ago

    kekasih abg mail sgat cantikla..serasi sgat..comella..mcam mau jak cubit pipinya..cantikkk..abg mail nak tanya “bila ada lagu berduat ya???

    Reply
  11. author

    Qistina2 months ago

    Assalamualaikum.abang.saya suka kat abang boleh tak saya nak nombor telefon abang.saya rasa dah jatuh cinta lah.

    Reply
    • author

      Qistina aqilah2 months ago

      Hai,abang.sebenarnya adik nak kawan dengan abang dan adik jugak nak nombor telefon abang.bye.nanti kita jumpa lagi ya.

      Reply
      • author

        laili1 month ago

        assalamualaikum ,abang.sebenarnya adik nak nombor telefon abang sebab kawan saya nak nombor telefon abang .kawan saya tu peminat abang .kawanbaik saya jatuh cinta dekat abang tau

        Reply
  12. author

    Qistina aqilah2 months ago

    Hai.kita jumpa lagi boleh tak

    Reply

Leave a reply "Biodata Ismail Izzani, Penyanyi Lagu Sabar"