Ayat Pickup Line Versi Melayu memang terus menjadi trending di Malaysia, walaupun dalam tahun 2018! Kewujudan Chia Chia Chia yang dipopularkan oleh kumpulan pelawak Sepahtu terus menjadi sebutan dalam memikat hati pasangan korang.

Jom kita lihat beberapa ayat pickup line popular dalam versi Melayu dan broken English (pun ada). Sweet dan kadang-kadang sedikit lawak.

Ayat Pickup Line 1

[infobox style=”alert-custom purple”]

“Alamak!! Habis hilang.. Ni mesti awak yang ambik kan?”
“Ambik apa?”
“Awak dah ambik hati saya”

[/infobox]

Ayat Pickup Line 2

[infobox style=”alert-custom purple”] Remember me? I Am Joe.Joe Who? Jodoh awak..

[/infobox]

Ayat Pickup Line 3

[infobox style=”alert-custom purple”] Nama awak Aida ke? Coz ‘I’ ‘da’ lama minat kat you

[/infobox]

Ayat Pickup Line 4

[infobox style=”alert-custom purple”] Excuse me, Awak ni Architect ke? Pandai awak bina istana cinta dalam hati saya..

[/infobox]

Ayat Pickup Line 5

[infobox style=”alert-custom purple”] Are you a Malay? Bacause you make my air liur Malaylay

[/infobox]

Ayat Pickup Line 6

[infobox style=”alert-custom purple”] Tau tak sampai sekarang saya belum bisa membaca?
Aduh, kesian sekali kamu, baca apa?
Baca isi hati kamu

[/infobox]

Ayat Pickup Line 7

[infobox style=”alert-custom purple”]

Kita nak kemana ni? Nak ke hati awak.. chia chia chia

[/infobox]

Ayat Pickup Line 8

[infobox style=”alert-custom purple”]

Saya penatla
Kenapa? Awak baru balik dari workout ke?
takda laa.. tapi saya penat sangat
Awak buat apa yang penat sangat tu?
Saya penat kejar hati awak..

[/infobox]

Ayat Pickup Line 9

[infobox style=”alert-custom purple”] Minta maaf cik.. boleh saya mintak tepon cik sekejap?
Mak saya pesan, kalau saya dah jatuh cinta, telefon dia cepat-cepat..

[/infobox]

Ayat Pickup Line 10

[infobox style=”alert-custom purple”] Mulai sekarang aku tak mahu main wayang lagi..
Jadi sekarang mahu jadi apa?
Aku mahu jadi petani aja..
Kenapa mahu jadi petani?
Kerana setiap saat aku bisa menanam cinta dalam hati kamu.. chia chia chia

[/infobox]