Foto Ismail Izzani

Biodata Ismail Izzani, Penyanyi Lagu Sabar

Pasti ramai di antara anda yang tertanya-tanya siapa sebenarnya jejaka bernama Ismail Izzani yang tiba-tiba menjadi viral disebabkan lagu bertajuk Sabar. Ada yang mengatakan nama beliau popular disebabkan keunikan lagu yang dinyanyikannya dan juga suara beliau yang seakan-akan suara Justin Bieber sebelum matang.

Biodata Penuh Ismail Izzani

  • Nama Penuh: Nur Ismail Izzani Bin Zainal Nazeri
  • Nama Panggilan: Ismail Izzani / Mael Janni
  • Tarikh Lahir: 13 April 2000
  • Umur: 18 tahun (2018)
  • Asal: Ampang, Selangor
  • Ibu Bapa: Datuk Zainal Nazri Zainuddin dan Datin Suliza Salam
  • Adik-beradik: Anak bongsu dari tiga adik-beradik. Mempunyai dua orang kakak iaitu Nur Izzati dan Nur Falahi
  • Pendidikan: Sekolah Taman Ilmu dan Budi di Universiti Islam Antarabangsa, Gombak
  • Agama: Islam
  • Bangsa: Melayu
  • Warganegara: Malaysia
  • Kerjaya: Penyanyi dan Penulis Lagu
  • Lagu/Single: Sabar, Luar Biasa
  • Instagram: https://www.instagram.com/ismailizzani_
  • Twitter: https://twitter.com/ismail_izzani

Fakta Menarik Tentang Ismail Izzani

  • Merupakan anak kepada penyanyi popular tahun 80-an iaitu Datin Suliza Salam yang pernah popular dengan lagu Untuk Sekali Lagi.
  • Muzik video lagu Sabar nyanyian beliau sudah mencatat lebih 2 juta tontonan di Youtube sejak dimuatnaik pada 24 Februari 2017.
  • Lagu Sabar ini dihasilkan oleh Ismail Izzani sendiri dan komposer Omar K.
Gambar Keluarga Izzani Ismail Semasa Kecil
Gambar keluarga Ismail Izzani. Ismail Izzani (kiri), Nur Izzati (berdiri, kanan) dan Nur Falahi.

Gambar Aiman Tino, Tajul, Ismail Izzani

Ismail Izzani Dan Wany Hasrita

About Azhan

Seseorang yang cuba mempersembahkan sesuatu bermakna buat masyarakat.

20 comments

  1. assalamualaikum,abg mail saya suka samgat kat abg mail saya suka suara abg and macam macam lagi dari abg belum popular lagi saya suka abg

  2. budak2 remaja yang tengah nak up…korang ada bakat suara so memang boleh la jadi penyanyi terkenal suatu hari nanti..cuma teringin la nak tengok korang nyanyi ramai2….buat persembahan bersama….Good luck guys !!!

  3. abang ismail hensem suara sedap memang cengini lah abang ismail
    Abang ,adik rasa adik dah jatuh cinta

  4. assalammualaikum abg ismail saya suka sangat lagu abang saya suka masa abang nyanyi lagu bahasa ingeris tak puas saya dengar

  5. abg mail saya suka sangat sangat kat abg….

  6. assalamualaikum awk sy suka cara awk nyanyi,peramah,baik hati,suka gurau,
    tpi sy dh siap wat lagu cuma sy x thu nk wat kat mn
    bole awk bg thu sy kat mn nnti bole sy dtng kat situ
    nnti hantar kat instagrem lyna_sitijah atau wasap sy nnti sy bg no.
    sampai sini saja bercakap
    assalammualaikum……….. kirim salam kepada semua orng
    bye….nnti borak lgi

  7. good..biodata yg lengkap! anyway, peminat-peminat abg mail pun goodddd…sangat. sampai suka tahap serious..haha, jangan obses sudah! but kalo lebih pun tah kesah..terpulang kepada anda..ok? bye!

  8. asalamulaikum abg mail.saya sgt minat lagu abg tu..lagu tu sgt bestla..pasangan abg ismail sgat serasi..saya doakan semoga abg mail berjaya dlm kerjaya dan semoga dpt keputusan spm yg cemerlanggg.ameennn.

  9. asalamulaikum abg mail.saya sgt minat lagu abg tu..lagu tu sgt bestla…saya doakan semoga abg mail berjaya dlm kerjaya dan semoga dpt keputusan spm yg cemerlanggg.ameennn.

  10. kekasih abg mail sgat cantikla..serasi sgat..comella..mcam mau jak cubit pipinya..cantikkk..abg mail nak tanya “bila ada lagu berduat ya???

  11. Assalamualaikum.abang.saya suka kat abang boleh tak saya nak nombor telefon abang.saya rasa dah jatuh cinta lah.

  12. Hai.kita jumpa lagi boleh tak

  13. Good song, Ismail Izzani.I like it!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: