Home / Santai (page 4)

Santai

Karangan Lucu Karya Murid UPSR

Jika anda seorang Guru Bahasa Malaysia sekolah rendah, tentu sekali anda pernah menanda karangan yang pelik-pelik dan kadang-kala lucu. Begitulah asam garam sebagai guru. Hehe.. Jom tengok satu Karangan Lucu Tentang Keluarga karya murid UPSR tahun 6.

Read More »

Ilusi Optik Bayang Yang Viral

Ilusi optik adalah perbezaan antara realiti sebenar dan apa yang otak kita terjemahkan berdasarkan maklumat yang dihantar oleh penglihatan mata. Di bawah adalah ilusi optik yang dipanggil ‘Shadow Illusion‘. Soalan: Adakah Kotak A dan Kotak B sama warna? Bagaimana kalau saya kata ianya sama warna. Tak percaya? Sila unlock untuk …

Read More »

Maksud XOXO

Anda tentu pernah melihat tulisan XOXO di hujung status facebook, twitter dan aplikasi chat Whatsapp ataupun WeChat. Ada juga yang menulisnya di kad ucapan dan sebagainya. Perkataan ini juga pernah muncul dalam filem Istanbul Aku Datang lakonan Lisa Surihani, Tomok dan Beto Kusyairy. Namun, tahukah anda maksud sebenar perkataan XOXO …

Read More »

Chia Chia Chia: Ayat Pickup Line dan Mengorat Paling Popular

Chia-Chia-Chia. Perkataan yang trending sekarang. Ia digunakan bagi menggantikan perkataan Ha-Ha-Ha, dan tentunya dipopularkan oleh kumpulan lawak Sepahtu. Jom lihat Ayat Pickup Line dan Mengorat Paling Popular.. Agak-agak boleh cair tak hati perempuan? Chia chia chia! Pickup Line 1 “Start daripada hari ini saya nak jadi petani” “Kenapa nak jadi …

Read More »

Teka Gambar Yang Viral Sekarang

Inilah gambar yang sedang viral di media sosial sekarang.. Ramai netizen yang share gambar ini di Facebook, Whatsapp dan WeChat dengan rakan-rakan mereka. Gambar apa tu? Ada yang sekali tengok saja dah tahu apakah gambar itu. Ada juga yang tengok sampai sehari dua belum dapat jawapan lagi. Ia sebenarnya bergantung …

Read More »

Kartun Chibi Muslimah Comel dan Lucu

Entri kali ini adalah berkaitan dengan koleksi gambar kartun chibi muslimah comel dan lucu. Semua gambar dan grafik berbentuk islamik ini adalah dalam resolusi besar ataupun HD (high definition) supaya kualiti gambar tetap terpelihara. Format gambar ada yang dalam format .png (transparent image) dan .jpg atau .jpeg. Kredit penuh diberikan …

Read More »
error: