Cara Semak Baki AEON Kredit

Pejabat AEON Credit Services

Ramai yang bertanya tentang bagaimana cara untuk menyemak baki pinjaman AEON Credit. Sebenarnya caranya adalah sangat mudah. Anda boleh melakukan semakan AEON credit menggunakan SMS melalui telefon bimbit anda sahaja.

Namun begitu ada juga yang tidak tahu apakah yang dimaksudkan dengan AEON Credit walaupun pernah mendengarnya. Maklumlah ramai yang biasa membeli belah di shopping mall seperti AEON dan AEON Big (dahulunya dikenali dengan nama Jusco dan Carrefour).

AEON Credit Service sebenarnya adalah pemberi hutang melalui kredit kad, ansuran bulanan, insurans dan pinjaman peribadi walaupun mereka sendiri bukanlah satu institusi bank. Disebabkan itu, keuntungan syarikat terletak hanya melalui faedah ataupun interest dari pemiutang dan terhad kepada perkhidmatan yang mereka tawarkan sahaja.

 

Cara Semak Baki Pinjaman AEON Melalui SMS

  1. Ambil telefon bimbit anda dan buka aplikasi Messages untuk menghantar SMS.
  2. Taip kod pendek seperti ini:
    AEON <Keyword> <4-digit akhir Kad Pengenalan>
  3. Untuk senarai penuh Kod SMS dan Jenis Perkhidmatan yang ditawarkan, sila rujuk jadual di bawah:-
    AEON Credit Card Inquiry
    AEON CCSTS 1234* – Application Status
    AEON CCBAL 1234* – Outstanding Balance
    AEON CCMIN 1234* – Minimum Payment Amount
    AEON CCAVA 1234* – Available Limit
    AEON CCACT 5678**1234* – Card Activation
    AEON CCWAY – Payment Channel
    **5678 = Last 4 digit credit card no.
    *1234 = Last 4 digit new / old / I.C or passport no.

    AEON-XPRESS Easy Payment Inquiry
    AEON STS 1234* – Application Status
    AEON BAKI 1234* – Outstanding Balance
    AEON BAYAR 1234* – Payment Amount
    AEON PENUH 1234* – Full Settlement Amount
    AEON AKHIR 1234* – Final Payment Date
    AEON CARA – Payment Channel
    *1234 = Last 4 digit new / old / I.C or passport no.
  4. Hantar mesej anda ke nombor 63633.

Cara Semak Baki Pinjaman AEON Credit

Semoga info cara menyemak Baki Pinjaman AEON Credit ini berguna untuk anda. Dah berhutang tu, jangan lupa bayar pula ye! Selamat mencuba.


Carian Berkaitan
semak baki pinjaman aeon melalui sms, semak baki aeon melalui sms, aeon check status, semak baki pinjaman aeon melalui online

Azhan

Seseorang yang cuba mempersembahkan sesuatu bermakna buat masyarakat.

More Posts - Website

Loading...

Tags: #cara semak permohonan aeon credit #cara semak permohonan loan aeon #cara semak pinjaman aeon #pinjaman peribadi aeon credit

Maksud Barang Preloved
Selalu kita nampak orang mengiklankan item dan menjual barang preloved di media sosial
Kelebihan Pinjaman Perumahan Kerajaan LPPSA. Ramai Penjawat Awam Tak Tahu!
Memandangkan agak ramai kawan-kawan yang bekerja di sektor kerajaan dan masih ramai juga
Maksud Kumpulan Pendapatan B40, M40 dan T20
Takrifan isi rumah mengikut kumpulan pendapatan yang diguna pakai di Malaysia terbahagi kepada
Maksud Gaji Kasar, Gaji Bersih & Gaji Pokok
Bagi yang sudah bekerja, sudah pasti anda akan menunggu setiap hujung bulan kerana
  1. author

    murugamal1 year ago

    Semak berapa bal hutang sy
    Nama murugamal a/p rajangam
    680209055216
    0146655340

    Reply
    • author

      razaleigh hussein11 months ago

      semak berape baki hutang saya. jjy 985

      Reply
  2. author

    Siti Hanipah md yatim1 year ago

    Semak berapa baki hutang kereta kendari
    Ic 710211045230

    Reply
    • author

      Muhamad Erfan4 months ago

      Semak baki pinjaman kereta saya
      NAMA: MUHAMAD ERFAN BIN MUHAMAD
      IC NO:941126035183
      NO.TEL: 0137257141

      Reply
  3. author

    Ahmad farhan bin mohammad@omar1 year ago

    Semak berapa baki saya ic 870216115691
    0179768510

    Reply
  4. author

    sabaria binti andi asis1 year ago

    SEMAK BERAPA BAKI HUTANG SAYA IC NO. 770805125304
    0189645803

    Reply
  5. author

    Farah Noor Hidayu Binti Md Rizal1 year ago

    Semak berapa baki hutang saya.
    I.C no. 660104106381
    Phone 01111913931

    Reply
  6. author

    Aghilan A/L Subramanian12 months ago

    Semak berapa baki motor saya
    Nama; Aghilan A/L Subramanian IC NO;750930025259
    Motor No;JRN7550
    H/P;0108861963

    Reply
  7. author

    Khairul ridzuan bin baharum12 months ago

    Semak berapa baki hutang dan nak nombor agreement aeon
    Nama: khairul ridzuan bin baharum
    Barang: samsung tab2 7.0 3G
    No kp: 890913-06-5085
    H/P:0199266805
    Tarikh ambil barang: 3/9/2012

    Reply
  8. author

    Mahendran12 months ago

    Mahendran a/l singraveloo
    920924 14 6731
    Check balance loan payment

    Reply
  9. author

    saiddatul azman bin said11 months ago

    semak baki hutang peti ais
    saiddatul azman bi said
    691030085435

    Reply
  10. author

    Mohd shukran al firdaus bin abd aziz11 months ago

    Semak pembayaran kereta sy cbw 7701
    Dan jumlah semua bulan belum dia bayar berapa
    Sy mahu buat pembayaran bulanan

    Reply
  11. author

    Mohd shukran al firdaus bin abd aziz11 months ago

    Semakan pembayaran acc myvi
    ‭861003183156‬
    Mohd shuqran al firdaus bin abd aziz
    No telefon
    01139299138

    Reply
  12. author

    Sithartan a/l perumal9 months ago

    Semakan pembayaran motor
    890720435131
    Sithartan a/l perumal
    0183283449

    Reply
  13. author

    Jamaludin bin saffie8 months ago

    Semak BAKI pinjaman aeon elken saya
    8201046239
    0107966745

    Reply
  14. author

    ainol sonia binti mohd nazri7 months ago

    tolong semak baki set bilik tidur saya

    Reply
  15. author

    mohd hairol rizuan6 months ago

    semakan status bayaran ansuran moto

    Reply
  16. author

    dirsah6 months ago

    tolong cheak last bayar i brp ..
    850713145500
    01160888898

    Reply
  17. author

    Mohammad safri bin budun6 months ago

    Tolong semak baki motor saya ct100 ss6729w

    Reply
  18. author

    AHMAD FAIZ BIN RAJULIN5 months ago

    cara semak baki aeon kredit

    Reply
  19. author

    ziana5 months ago

    tolong semak baki yang tertungak berape saya nak buat bayaran
    y125zr
    jru8720
    ziana harun
    970405016762
    0177517101

    Reply
  20. author

    ziana harun5 months ago

    tolong semak baki dan bayaran kenderaan yamaha y125zr
    0177517101
    970405016762

    Reply
  21. author

    Muhd.Hairie Shafiq Bin Abdullah4 months ago

    Tolong semak baki Motorcycle​ mosquito
    Scooters.i/c:720707-12-5233
    Telephone: 0172350470

    Reply
  22. author

    SUZIDAWATI ZULKIPLI4 months ago

    semak baki hutang saya
    0127547019
    791018115476

    Reply
  23. author

    Mohd azril nazrin bin abdullah3 months ago

    Swmak baki hutang elken saya.930607065515

    Reply
  24. author

    Pelik3 months ago

    apasal diorang comment pasal loan diorang???
    kau check la sendiri…..

    Reply
  25. author

    AHMAD FARIS BIN AZMI2 months ago

    HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

    Reply
  26. author

    anonymous2 months ago

    jangan la bagi no IC… semak la sendiri,,, step by step dah ade… bahaya betul,, senang2 post IC dgn phone

    Reply
  27. author

    Lelaa1 month ago

    Tipu ni.. Bila anta sms xdpt pun, dia kata no ic kita bg last 4 digit tu salah.. Makan duit jugak sms pun.. Tggu jela depa kol. Kita nk buat bayaran habis, mcm2 pulak..

    Reply
  28. author

    Zamri bin Ismail1 month ago

    Berapa baki pinjaman mudah motosikal sya ?

    Reply
  29. author

    zaty4 weeks ago

    semak status pinjaman saya?

    Reply
  30. author

    Asnah binti martin2 weeks ago

    Tolong semak baki hutang ansuran aeon
    Barang:samsung s5 dan samsung tab

    Reply
  31. author

    Nurhidayatul bt zakaria6 days ago

    Saya nak semak baki pimjaman aeon saya
    NAMA:NUR HIDAYATUL BT ZAKARIA
    NO IC:970331025446
    NO TEL:0173846012

    Reply

Leave a reply "Cara Semak Baki AEON Kredit"