Cara Semak Baki AEON Kredit

Pejabat AEON Credit Services

Ramai yang bertanya tentang bagaimana cara untuk menyemak baki pinjaman AEON Credit. Sebenarnya caranya adalah sangat mudah. Anda boleh melakukan semakan AEON credit menggunakan SMS melalui telefon bimbit anda sahaja.

Namun begitu ada juga yang tidak tahu apakah yang dimaksudkan dengan AEON Credit walaupun pernah mendengarnya. Maklumlah ramai yang biasa membeli belah di shopping mall seperti AEON dan AEON Big (dahulunya dikenali dengan nama Jusco dan Carrefour).

AEON Credit Service sebenarnya adalah pemberi hutang melalui kredit kad, ansuran bulanan, insurans dan pinjaman peribadi walaupun mereka sendiri bukanlah satu institusi bank. Disebabkan itu, keuntungan syarikat terletak hanya melalui faedah ataupun interest dari pemiutang dan terhad kepada perkhidmatan yang mereka tawarkan sahaja.

 

Cara Semak Baki Pinjaman AEON Melalui SMS

  1. Ambil telefon bimbit anda dan buka aplikasi Messages untuk menghantar SMS.
  2. Taip kod pendek seperti ini:
    AEON <Keyword> <4-digit akhir Kad Pengenalan>
  3. Untuk senarai penuh Kod SMS dan Jenis Perkhidmatan yang ditawarkan, sila rujuk jadual di bawah:-
    AEON Credit Card Inquiry
    AEON CCSTS 1234* – Application Status
    AEON CCBAL 1234* – Outstanding Balance
    AEON CCMIN 1234* – Minimum Payment Amount
    AEON CCAVA 1234* – Available Limit
    AEON CCACT 5678**1234* – Card Activation
    AEON CCWAY – Payment Channel
    **5678 = Last 4 digit credit card no.
    *1234 = Last 4 digit new / old / I.C or passport no.

    AEON-XPRESS Easy Payment Inquiry
    AEON STS 1234* – Application Status
    AEON BAKI 1234* – Outstanding Balance
    AEON BAYAR 1234* – Payment Amount
    AEON PENUH 1234* – Full Settlement Amount
    AEON AKHIR 1234* – Final Payment Date
    AEON CARA – Payment Channel
    *1234 = Last 4 digit new / old / I.C or passport no.
  4. Hantar mesej anda ke nombor 63633.

Cara Semak Baki Pinjaman AEON Credit

Semoga info cara menyemak Baki Pinjaman AEON Credit ini berguna untuk anda. Dah berhutang tu, jangan lupa bayar pula ye! Selamat mencuba.


Carian Berkaitan
semak baki pinjaman aeon melalui sms, semak baki aeon melalui sms, aeon check status, semak baki pinjaman aeon melalui online

Azhan

Seseorang yang cuba mempersembahkan sesuatu bermakna buat masyarakat.

More Posts - Website

Loading...

Tags: #cara semak permohonan aeon credit #cara semak permohonan loan aeon #cara semak pinjaman aeon #pinjaman peribadi aeon credit

Jadual Gaji Penjawat Awam 2019
Tarikh gaji penjawat awam adalah waktu yang ditunggu-tunggu oleh pekerja sektor kerajaan atau
Loan ASB: Peluang Anda Bersara Sebagai Jutawan
Betul ke boleh jadi jutawan dengan membuat Pinjaman ASB? Sebagai manusia normal, kita
Cara Pengiraan Bonus ASB
Hari ini Amanah Saham Bumiputera (ASB) telah mengumumkan dividen dan bonus untuk pelabur
Himpunan Teknik Terbaik Loan ASB
Perkara asas yang perlu kita faham untuk memaksimumkan pulangan pelaburan Loan ASB /
  1. author

    murugamal2 years ago

    Semak berapa bal hutang sy
    Nama murugamal a/p rajangam
    680209055216
    0146655340

    Reply
    • author

      razaleigh hussein1 year ago

      semak berape baki hutang saya. jjy 985

      Reply
  2. author

    Siti Hanipah md yatim2 years ago

    Semak berapa baki hutang kereta kendari
    Ic 710211045230

    Reply
    • author

      Muhamad Erfan8 months ago

      Semak baki pinjaman kereta saya
      NAMA: MUHAMAD ERFAN BIN MUHAMAD
      IC NO:941126035183
      NO.TEL: 0137257141

      Reply
  3. author

    Ahmad farhan bin mohammad@omar1 year ago

    Semak berapa baki saya ic 870216115691
    0179768510

    Reply
  4. author

    sabaria binti andi asis1 year ago

    SEMAK BERAPA BAKI HUTANG SAYA IC NO. 770805125304
    0189645803

    Reply
    • author

      Rozita jusoh3 weeks ago

      Semak berapa baki statement motor Saya.
      Sekiranya Saya nak buat full statement.
      Rozita jusoh
      770707036690
      019 6647910

      Reply
  5. author

    Farah Noor Hidayu Binti Md Rizal1 year ago

    Semak berapa baki hutang saya.
    I.C no. 660104106381
    Phone 01111913931

    Reply
  6. author

    Aghilan A/L Subramanian1 year ago

    Semak berapa baki motor saya
    Nama; Aghilan A/L Subramanian IC NO;750930025259
    Motor No;JRN7550
    H/P;0108861963

    Reply
  7. author

    Khairul ridzuan bin baharum1 year ago

    Semak berapa baki hutang dan nak nombor agreement aeon
    Nama: khairul ridzuan bin baharum
    Barang: samsung tab2 7.0 3G
    No kp: 890913-06-5085
    H/P:0199266805
    Tarikh ambil barang: 3/9/2012

    Reply
  8. author

    Mahendran1 year ago

    Mahendran a/l singraveloo
    920924 14 6731
    Check balance loan payment

    Reply
  9. author

    saiddatul azman bin said1 year ago

    semak baki hutang peti ais
    saiddatul azman bi said
    691030085435

    Reply
  10. author

    Mohd shukran al firdaus bin abd aziz1 year ago

    Semak pembayaran kereta sy cbw 7701
    Dan jumlah semua bulan belum dia bayar berapa
    Sy mahu buat pembayaran bulanan

    Reply
  11. author

    Mohd shukran al firdaus bin abd aziz1 year ago

    Semakan pembayaran acc myvi
    ‭861003183156‬
    Mohd shuqran al firdaus bin abd aziz
    No telefon
    01139299138

    Reply
  12. author

    Sithartan a/l perumal1 year ago

    Semakan pembayaran motor
    890720435131
    Sithartan a/l perumal
    0183283449

    Reply
  13. author

    Jamaludin bin saffie11 months ago

    Semak BAKI pinjaman aeon elken saya
    8201046239
    0107966745

    Reply
  14. author

    ainol sonia binti mohd nazri10 months ago

    tolong semak baki set bilik tidur saya

    Reply
  15. author

    mohd hairol rizuan9 months ago

    semakan status bayaran ansuran moto

    Reply
  16. author

    dirsah9 months ago

    tolong cheak last bayar i brp ..
    850713145500
    01160888898

    Reply
  17. author

    Mohammad safri bin budun9 months ago

    Tolong semak baki motor saya ct100 ss6729w

    Reply
  18. author

    AHMAD FAIZ BIN RAJULIN8 months ago

    cara semak baki aeon kredit

    Reply
  19. author

    ziana8 months ago

    tolong semak baki yang tertungak berape saya nak buat bayaran
    y125zr
    jru8720
    ziana harun
    970405016762
    0177517101

    Reply
  20. author

    ziana harun8 months ago

    tolong semak baki dan bayaran kenderaan yamaha y125zr
    0177517101
    970405016762

    Reply
  21. author

    Muhd.Hairie Shafiq Bin Abdullah8 months ago

    Tolong semak baki Motorcycle​ mosquito
    Scooters.i/c:720707-12-5233
    Telephone: 0172350470

    Reply
  22. author

    SUZIDAWATI ZULKIPLI8 months ago

    semak baki hutang saya
    0127547019
    791018115476

    Reply
  23. author

    Mohd azril nazrin bin abdullah6 months ago

    Swmak baki hutang elken saya.930607065515

    Reply
  24. author

    Pelik6 months ago

    apasal diorang comment pasal loan diorang???
    kau check la sendiri…..

    Reply
  25. author

    AHMAD FARIS BIN AZMI6 months ago

    HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

    Reply
  26. author

    anonymous5 months ago

    jangan la bagi no IC… semak la sendiri,,, step by step dah ade… bahaya betul,, senang2 post IC dgn phone

    Reply
  27. author

    Lelaa5 months ago

    Tipu ni.. Bila anta sms xdpt pun, dia kata no ic kita bg last 4 digit tu salah.. Makan duit jugak sms pun.. Tggu jela depa kol. Kita nk buat bayaran habis, mcm2 pulak..

    Reply
  28. author

    Zamri bin Ismail5 months ago

    Berapa baki pinjaman mudah motosikal sya ?

    Reply
  29. author

    zaty4 months ago

    semak status pinjaman saya?

    Reply
  30. author

    Asnah binti martin4 months ago

    Tolong semak baki hutang ansuran aeon
    Barang:samsung s5 dan samsung tab

    Reply
  31. author

    Nurhidayatul bt zakaria4 months ago

    Saya nak semak baki pimjaman aeon saya
    NAMA:NUR HIDAYATUL BT ZAKARIA
    NO IC:970331025446
    NO TEL:0173846012

    Reply
  32. author

    Durga Dewi2 months ago

    Check my balance..
    Motor AKK 8024
    01136214291

    Reply
  33. author

    musman musman2 months ago

    SAB 3281 D.tolong cek baki motosikal ni
    0138766373

    Reply
  34. author

    Teng Hung Ping2 months ago

    check my balance
    motor QRH6258
    0169326102

    Reply
  35. author

    Nazirul isafudin bin ismail2 months ago

    Check balance
    Moto TBU 7739
    0102296914

    Reply
  36. author

    Hamba Allah1 month ago

    Assalamualaikum dan salam sejahtera.. Just nk inform korang kne g saluran SMS utk tahu baki akaun korang atau hubungi terus no AEON yg sepatutnya.. Bukannya tanya dlm ni.. Xda org yg akn check kn pon utk korang.. Dedahkan IC & no phone adalah bahaya.. Satu tips ak nk beritahu adalah klu korang masukkan no ic last 4 digit xblh bermaksud no telefon dgn ic x match sbb tu xblh check.. Waktu masukkan maklumat kne beri no phone sebenar dgn pemilik ic… Sekian..

    Reply

Leave a reply "Cara Semak Baki AEON Kredit"