Apakah Maksud Noob?

You Noob Logo

Maksud ‘noob’ adalah bersamaan dengan ‘newbie’, ‘budak baru’ ataupun ‘orang baru’. Istilah ‘noob’ boleh dirujuk kepada seseorang yang baru kepada sesuatu ataupun seseorang yang tidak arif dalam sesuatu perkara atau bidang. Pada masa sekarang, istilah noob dan pro (pakar) banyak digunakan oleh para gamers terutamanya ketika mereka chatting dalam sesuatu game online seperti DOTA, LoL dan sebagainya. Slang Internet ini juga selalu dieja n00b.

noob. (n)
– newbie. a person who acts like a newbie at a task. you can say ‘bimbo‘ but ‘noob’ sounds less offensive.
– a person who is inexperienced in a particular sphere or activity, especially computing or the use of the Internet.

Contoh penggunaan perkataan noob

  • “Saya adalah ‘noob’ dalam komputer”
    Bermaksud: Saya tak pandai guna komputer
  • “Aku ‘noob’ pakai hero ni, aku cuma reti guna Huskar aje.” Ujar Halim kepada kawannya dalam permainan DOTA.
    Bermaksud: Saya tak pandai guna karekter/hero ini dalam game DOTA
  • “STFU. Kau main apa-apa game pun noob”
    Bermaksud: Diamlah. Semua game kau tak pandai main.

Carian Berkaitan
Maksud noob, Apa maksud Noob, apa itu noob, makna noob

Azhan

Seseorang yang cuba mempersembahkan sesuatu bermakna buat masyarakat.

More Posts - Website

Loading...

Tags: #makna noob #maksud perkataan noob

Ke Banda Aceh Dengan Traveloka
Apa khabar korang? Kali ini, aku nak cerita tentang percutian aku dan kawan
Dota 2 Ialah Game Paling Popular Di Dunia
Pengaruh Dota Setiap genre computer games pasti mempunyai peminatnya yang tersendiri. Begitu juga
Tips Bercuti dan Melancong Ke Maldives
Kepulauan Maldives merupakan destinasi percutian idaman bagi ramai orang. Alhamdulillah saya sudah sampai
10 Ayat Pickup Line Chia Chia Chia
Ayat Pickup Line Versi Melayu memang terus menjadi trending di Malaysia, walaupun dalam

Leave a reply "Apakah Maksud Noob?"